Inloopavond Militair Pistool Schieten

Inloopavond Militair Pistool schieten

Donderdag 1 Februari 2018 organiseert de vereniging een inloopavond voor geïnteresseerde leden voor de disciplines Militair Pistool en Service Pistool. Dit is een officiële clubcompetitie en biedt een goede trainingsmogelijkheid om deze disciplines, voor een KNSA ranking, extern te beoefenen.

De inloopavonden (een aantal maal in het wedstrijdseizoen) en training-wedstrijdavonden worden geleid door ervaren Vereniging Veiligheid Functionarissen en KNSA basistrainers.

De inloopavond is verplicht als je wilt deelnemen aan deze competitie.
De reden hiervoor is dat op deze avond de veiligheid regels en de specifieke regels voor Militair Pistool en Service Pistool worden uitgelegd. Hierna gaat u zelf een ronde schieten.
Op deze avond zullen alleen nieuwe sportschutters op de baan zijn.

De donderdagavond is geen reguliere clubavond.
Er is geen bar vrijwilliger, wel kunt u koffie of thee krijgen, en de deur is open tussen 19.45 en 20.00 uur, hierna gaat de deur op slot en gaan de schutters gezamenlijk de baan opbouwen.
U kunt op deze avond geen munitie kopen!
Zorg dat dit al klaar ligt op het schietbureau of u neemt het zelf mee.

Als u gaat deelnemen aan deze competitie dan komt u in de Militair Pistool What’s App groep.
Hier kunt u zich opgeven voor deelname of u geeft aan de betreffende avond geen tijd te hebben.
Dit is belangrijk omdat er minimaal 5 schutters op een avond aanwezig moeten zijn, met minder schutters gaat het niet door.

De donderdagavond training-wedstrijdgroep is ‘selfsupporting’. Daarom komen de kosten van de materialen (kaarten, schietstickers, achterwand etc.) voor rekening van de deelnemers.
Dit kost € 1,00 per avond en wordt per avond contant verrekend.

Militair Pistool wordt geschoten met Groot Kaliber revolver of pistool. Service Pistool kan met Klein of Groot kaliber worden geschoten. Beginnende schutters kunnen, om ervaring op te doen met Militair Pistool, deelnemen met een klein Kaliber Pistool. De uitslagen hiervan worden niet opgenomen in de interne club competitie, Service Pistool daar in tegen wel.

De competitie staat alleen open voor sportschutters die de aspirant tijd voorbij zijn en voldoende schietbeurten op hun naam hebben staan.

Wilt u nu alles al weten over deze disciplines, wij verwijzen u graag door naar de website van de KNSA waar onder andere een uitgebreide uitleg over de spelregels, voorwaarden van het wapen en munitie wordt gegeven.

Denk aan uw en onze veiligheid, houdt u aan de spel- en veiligheidsregels. Gehoorbescherming natuurlijk verplicht en een veiligheidsbril is een pré.

Enthousiast geworden?
Meld je aan!

Groeten van het MP-SP Team

Laatste berichten